HORSE ASSISTED COACHING

Wat is dit precies?

Paarden worden ingezet in coaching met als doel om door interactie met het paard het gewenste proces te ondersteunen of te activeren.

De kenmerken eigen aan het paard zorgen ervoor dat deze als communicatiepartner (spiegel) ingezet wordt bij therapie, coaching en training. Het paard is van nature op zoek naar verbinding en zal eerst de (non-verbale) signalen die de deelnemer afgeeft, interpreteren.
Ieder gebaar en iedere spierspanning (voor mensen vaak onzichtbaar) is voor het paard waarneembaar en als dusdanig informatie waar het paard op kan reageren.
De coach vertaalt de specifieke reactie van het paard, zodat de deelnemer direct feedback krijgt op zijn non-verbale gedrag.


Door paarden heeft Véronique zichzelf in vraag gesteld en kunnen ervaren waar haar valkuilen en aandachtspunten lagen, daar waar zij – vóór ze met hen aan de slag ging – er zich wel van bewust was, maar niet volledig het gewenste resultaat kon bekomen om bepaalde zaken echt te veranderen voor zichzelf. Dank zij horse assisted coaching zijn de gewenste doelstellingen werkelijk bereikt.

Horse Assisted Coaching wordt door deskundige personen begeleid, dit om de veiligheid van mens en paard te kunnen waarborgen.
Ook is het belangrijk om te werken met paarden die stabiel zijn en niet getraumatiseerd, hiervoor worden Birk (18 jaar), Minnie (23 jaar) en Pacha (16 jaar) doorgaans ingezet.

De doelgroepen lopen uiteen van individuën die aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken door het contact met het paard.
Ook teams komen aan bod die via systemisch coachen met het paard als spiegel, werken aan bedrijfsgerelateerde teamissues.


Veilige omgeving

De omgeving waar deze specifieke coachings doorgaan, voldoen aan de noodzakelijke veiligheidseisen en hebben het erkend Equilabel.

In Horse Assisted Coaching wordt er in coachings- en trainingstrajecten niet met de paarden gereden. De toegepaste werkwijze is in de meeste gevallen grondwerk. Dit wil zeggen dat er diverse oefeningen worden gedaan, waarbij het paard geleid of aangestuurd wordt, vanaf de grond.