COACHING

Professionele coaching of executive coaching wordt al geruime tijd toegepast door bedrijven, leiders en teams, en is voortdurend geëvolueerd. En in de steeds complexere en snel veranderende werkomgeving waarmee we nu te maken hebben, wordt professionele coaching populairder dan ooit.


Wat is professionele coaching?

De International Coaching Federation (ICF) omschrijft professionele coaching als het proces van “samenwerken met cliënten in een stimulerend en creatief proces dat hen inspireert om hun persoonlijke en professionele potentieel te maximaliseren”.
In de bedrijfswereld is dit een samenwerking waarbij werknemers en managers nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen, een duidelijk carrièrepad kunnen uitstippelen en hun prestaties kunnen verbeteren met de hulp van een gecertificeerde coach.

Er zijn een aantal verschillende coachingsvormen waaruit men kan kiezen: ik focus me op individuele coaching of teamcoaching.

Als u met succes een bredere verandering binnen uw organisatie wilt doorvoeren, of u nu een organisatorische transitie doormaakt of diversiteit en inclusie binnen uw organisatie wilt verbeteren, zal collectieve coaching u helpen attitudes en mentaliteiten in dezelfde richting te vormen.

Elke stijl van coaching is afhankelijk van de behoeften en doelstellingen van het bedrijf of de persoon die ze wenst, maar als een team of bedrijf op afstand werkt, is digitale coaching de voor de hand liggende optie.


Voor wie is professionele coaching bedoeld?

Executive coaching is misschien een van de meest voorkomende praktijken in organisaties. Waarom is dat zo? Ook al ben je een topper in je vakgebied, zodra je het executive niveau hebt bereikt, verandert de inzet aanzienlijk.

Op leidinggevend niveau ben je verantwoordelijk voor het managen van een groot team, of één of meerdere afdelingen, en ben je verantwoordelijk voor de successen en mislukkingen ervan. Dit kan extra stress en angst met zich meebrengen die vaak vooruitgang en actie in de weg kunnen staan.

Daarom richten executive coaches zich meestal op het helpen van hun cliënten om niveaus van zelfbewustzijn te ontsluiten, hun doelen te definiëren, hen te helpen bij de voortgang van hun doelstellingen en hen uiteindelijk in staat te stellen hun volledige potentieel te bereiken, terwijl ze de organisatie op het juiste pad sturen.

Middle management is vaak de meest over het hoofd geziene afdeling in veel organisaties. Deze managers zijn belast met het toezicht op en de ontwikkeling van goed presterende teams, maar waar kunnen ze terecht als ze zelf hulp nodig hebben?

Er is veel aandacht voor het bijscholen en ontwikkelen van senior personeel of eerstelijns medewerkers, echter het is van vitaal belang ervoor te zorgen dat het middenkader ook is uitgerust om aan de verwachtingen van hun rol te kunnen voldoen.

Elk bedrijf wil dat haar werknemers uitstekend presteren. Het is gewoon een noodzaak in een concurrerende markt. Coaching kan hen op één lijn brengen met de visie, missie en strategie, de productiviteit verhogen, en hen in staat stellen efficiënter te functioneren.

Professionele coaches kunnen werknemers helpen de soft skills onder de knie te krijgen die nodig zijn om hun taken op het hoogste niveau uit te voeren en hen motiveren om zelf meer initiatief en verantwoordelijkheden op zich te nemen.


Voor wie is professionele coaching bedoeld?

Volg uw coachingstraject in onze opleidingslocatie, deconnecteer even van de werkplek en gun jezelf reflectie in een rustige omgeving.

Onze meerdaagse coachings worden vaak geapprecieerd door mensen die zich willen heroriënteren of veel stress ervaren of afstevenen op burn-out of eenvoudigweg aan zaken willen werken waar ze tegenaan lopen.