Assessment

"Werknemers komen werkgevers en bedrijven tegemoet wanneer
ze behandeld worden als mensen, die respect waard zijn.”
WAT IS ASSESSMENT ?

Bij een assessment worden verschillende psychologische hulpmiddelen ingezet om te ontdekken of iemand geschikt is voor een bepaalde functie. Ik zet persoonlijkheidsvragenlijsten in, die nauwkeurig geanalyseerd worden en vervolgens door mij bestudeerd worden. Ik ben gecertificeerd in Cubicks, Cebir, Hogan en SHL.

 

Onder assessment horen ook competentietesten, waarbij de verschillende competenties vereist voor een bepaald functieprofiel worden beoordeeld en geanalyseerd. Ook rollenspellen zijn een onderdeel van assessment, want dat vormt de ideale situatie om gedrag, reacties, reactiviteit en communicatiestijl te observeren.

De kracht van assessment
Wat A Fortiori uniek maakt
Assessment Center

Wanneer ik besluit een kandidaat aan te werven, volgt het assessment center: een reeks simulatieoefeningen die een duidelijk inzicht geven in de sterktes en ontwikkelingsnoden van de kandidaat, wat betreft talenten en competenties.

Het Assessment Center laat toe om competenties die gelinkt zijn aan de functie te evalueren. Dit gebeurt door de kandidaat in een bepaalde situatie te plaatsen (rollenspel). Het AC heeft als objectief om de mogelijkheden te evalueren met betrekking tot het succesvol vervullen van de functie of het behalen van de objectieven. Het rollenspel kan aangevuld worden met een interview, psychologische testen en persoonlijkheidsvragenlijsten.

Development Center

Wanneer een medewerker wil doorstromen naar een andere functie, volgt het development center, waarbij de werknemer wordt doorgelicht in functie van de vacature waarvoor hij solliciteert. Ook worden zijn persoonlijkheid en competenties nodig voor de nieuwe functie geanalyseerd. Op basis daarvan stel ik een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) op.

De tools waarmee ik werk zijn HOGAN, CEBIR, CIBIKS en SHL.

Het Development Center kan zich richten op drie types kandidaten:

  1. werknemers die promoveren
  2. high potentials detecteren, ze kunnen m.b.t. leadershipsvaardigheden getest worden
  3. werknemers in moeilijkheden maar waarin het bedrijf zijn vertrouwen behoudt
A Fortiori maakt het verschil
Een kandidaat is meer dan een cv
BKCP - BEOBANK
HR ASSESSMENT, SELECTIE & REKRUTERING

Met BKCP tot de overname van BEOBANK werkte ik acht jaar samen voor rekrutering en selectie van medewerkers voor het commercieel netwerk (kantoordirecteurs, adviseurs professionele kredieten, adviseurs particulieren). Ik verzorgde het hele proces van A tot Z, met name van sourcing tot contractondertekening.

Beobank Hurman Resourcess Assessment
HR PROFESSIONAL

Benieuwd wat ik kan doen voor u?

Uw partner in Human Resources Management

Referenties
Mijn klanten vertellen